آشنایی با دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور چیست ؟ What Is Diesel Generator

دیزل ژنراتور ها در ایران معمولا و بین عموم مردم به عنوان برق اظطراری شناخته میشود چراکه در هنگامی که برق شهری ندارید و یا در دسترس نیست برای شما عمل تولید برق را انجام میدهد .
اما اگر از دیدگاه فنی بخواهیم به آن نگاه کنیم دیزل زنراتور وسیله ای است که از دو قسمت اصلی یعنی موتور دیزلی و آلترناتور (ژنراتور) تشکیل شده است و بوسیله آن میتوان با سوخت دیزل یا همان گازوئیل در مقیاس های متفاوت برق تولید کرد .
هر کدام از دو قسمت اصلی یعنی موتور و آلترناتور دارای اجزا و بخش های مختلفی است که در ادامه به توضیح آن میپردازیم اما قبل از آن به توضیح دو بخش اصلی میپردازیم .

موتور دیزل Diesel Engine

موتور دیزل موتوری است که بصورت احتراق داخلی کار میکند ، یعنی با فشرده سازی هوا در سیلندر ها احتراق انجام میشود و موتور شروع به کار میکند .
همانطور که از نامش پیداست سوخت اصلی موتور دیزلی ، گازوئیل که یک سوخت فسیلی است میباشد و نوع احتراق و کارکرد موتور های دیزلی و با بنزینی و گازی تفاوت دارند.
تمامی موتور ها دارای یک شفت هستند که هنگامی که موتور کار میکند آن شفت شروع به چرخیدن میکند و اگر آن را به یک آلترناتور وصل کنیم یک دیزل ژنراتور ساخته ایم.
ژنراتور از آن دسته محصولاتی است که دارای کاربردهای فراوانی است و امروزه افراد زیادی اقدام به خرید دیزل ژنراتور  و استفاده از آنها برای تولید جریان برق می‌کنند. یکی از مهم‌ترین سوالاتی که اکثر افراد برای خرید این محصولات دارند این است که طرز کار دیزل ژنراتور به چه شکل است و این دستگاه‌ها چگونه با مصرف سوخت، جریان الکتریکی تولید می‌کنند. ما در این مطلب قصد داریم کمی بیشتر درباره طرز کار این ژنراتورها صحبت کنیم و اطلاعات مفید و جذابی را به شما ارائه دهیم.

اجزای موتور دیزلی Diesel Engine Component

برای تکمیل اطلاعات فنی شما در زمینه دیزل ژنراتور ما هر یک از اجزای موتور را به اختصار توضیح میدهیم .

تولید انرژی مکانیکی در دیزل ژنراتورها

در اولین گام برای آشنایی با طرز کار دیزل ژنراتور بهتر است با نحوه تولید انرژی مکانیکی و جنبشی در این دستگاه‌ها آشنا شویم. به‌طورکلی وظیفه تولید این انرژی برعهده موتور دیزل ژنراتور است که سوخت را از ورودی دریافت کرده و با استفاده از عملیات‌هایی آن را تبدیل به انرژی مکانیکی می‌کند. قبل از صحبت درباره ساختار موتور بهتر است درباره سیستم سوخت‌رسانی در دیزل ژنراتور صحبت کنیم. این سیستم از مخزن دیزل ژنراتور و یک سیستم لوله‌کشی ساخته شده است. در مخزن این دستگاه سوخت موردنیاز قرار می‌گیرد که روی آن نیز یک صافی بنزین وجود دارد که از ورود مواد دیگر مانند گردوغبار و آلودگی‌های دیگر به داخل سوخت جلوگیری می‌کند.
پمپ سوخت در دیزل ژنراتور سوخت را از مخزن و از طریق لوله‌کشی مخصوصی که در دیزل ژنراتور وجود دارد به موتور ارسال می‌کند. زمانی که سوخت ارسالی وارد موتور می‌شود عملیات احتراق با استفاده از این سوخت صورت می‌گیرد که این احتراق باعث حرکت در پیستون‌ها شده و در نتیجه انرژی مکانیکی موردنیاز تولید می‌شود. در ادامه این انرژی مکانیکی وارد بخش دینام شده و به انرژی الکتریکی تبدیل می‌شود.

ECU موتور دیزل Diesel Engine ECU

ECU مخفف Electronic Control Unit  هست که در واقع کامپیوتر موتور است و وظایف فراوانی را بر عهده دارد .
موتور های دیزلی قدیمی این دستگاه را ندارند زیرا همه مولفه ها بصورت آنالوگ اندازه گیری میشدند .
اما با به روی کار آمدن سیستم های آلایندگی ، کنترل سوخت و وضعیت موتور تمامی موتور ها نیازمند این دستگاه شدن.
این دستگاه از طریق سنسور های که بر روی موتور هست وضعیت کنونی دستگاه را به شما نشان می‌دهد که کمک بسیار زیادی در تولید و تعمیر موتور می‌کند.
از عوامل مفید وجود ecu میتوان به نکات زیر اشاره کرد
مشخص شدن و دسترسی به وضعیت آلایندگی موتور و مصرف سوخت
عیب یابی و تشخیص مشکلات موتور به صورت کامل و عمیق
آسان شدن مراحل طراحی و تولید موتور
کاهش سیم کشی
امکانات ایمنی و راحتی کار برای تعمیر کاران و کاربران دیزل ژنراتور

فیلتر سوخت Fuel Filter

فیلتر سوخت در موتور های دیزلی همانند تمامی موتور های دیگر عمل میکند و وظیفه پاکسازی سوخت قبل از ارسال به موتور را دارد (قسمت ۱)

 گرم کن Heater

قسمت دومی که در عکس مشخص است گرم کن گازوئیل است ، این قطعه وظیفه گرم کردن گازوئیل را دارد زیرا موتور های دیزل در فصل سرما اگر گازوئیل سرد باشد به سختی شروع به کار میکنند. (قسمت ۲)

خروجی سوخت Fuel Output

این قسمت سوخت اضافی برگشتی از موتور را مجددا به فیلتر سوخت برمیگرداند برای تصفیه و ارسال مجدد به موتور

فیلتر روغن Oil Filter

فیلتر روغن مانند فیلتر روغن تمامی موتور های دیگر عمل تصفیه و پاکسازی روغن موتور را انجام می‌دهد.

توربو شارژ Turbo Charge

 همانطور که میدانید هرچه ارتفاع از سطح زمین بیشتر شود میزان و غلظت اکسیژن نیز کمتر میشود و ما در در ارتفاعات بالاتر نیاز به تجهیزات جبران کمبود اکسیژن داریم
 توربو شارژ دستگاهی است که کاهش فشار و غلظت اکسیژن در موتور را جبران میکند در نتیجه باعث افزایش توان موتور میشود .
خروجی قدرت ژنراتور Alternator Power Output
از این قسمت که در عکس مشاهده میکنید میتوانی خروجی ژنراتور که برق تکفاز ۲۲۰ ولت ۵۰ هرتز یا سه فاز ۳۸۰ ولت ۵۰ هرتز با توجه به نوع آلترناتور دریافت کنیم

سنسور سوئیچ روغن (نبود روغن) Oil Sensor

این سنسور وظیفه اطلاع وضعیت روغن را دارد و در هنگامی که روغن رو به اتمام یا مشکل دار باشد به ecu اطلاع میدهد تا مصرف کننده نسبت به تعویض آن اقدام کند.

مجموعه گروه مهندسی فرجام ژنراتور یکی از بزرگترین تامین کنندگان ژنراتور های صنعتی در داخل کشور است که عرضه با کیفیت‌ترین محصولات از معتبرترین برندهای شناخته شده بین‌المللی را در طول چندین سال فعالیت تجاری خود برعهده داشته است. ارائه کامل‌ترین نوع خدمات خرید، فروش و اجاره و تعمیر دیزل ژنراتور و همچنین ارائه بهترین قیمت بازار در کنار جلب رضایت و حفظ و نگهداشت مشتریان، از مهمترین استراتژی‌های فرجام ژنراتور در طول سالیان طولانی فعالیت اقتصادی آن است.

نقش دیزل ژنراتورها در صنعت بهداشت و درمان

نقش دیزل ژنراتورها در صنعت بهداشت و درمان

نقش دیزل ژنراتورها در صنعت بهداشت و درمان بیمارستان ها ،ک…
مشکلات و راه حل های رایج دیزل ژنراتورها

مشکلات و راه حل های رایج دیزل ژنراتورها

مشکلات و راه حل های رایج دیزل ژنراتورها در چندین سال اخیر دیزل ژنراتورها نقش…
تفاوت بین اینورتر و ژنراتور

تفاوت بین اینورتر و ژنراتور

تفاوت بین اینورتر و ژنراتور از آنجایی که زندگی روزمره ما وابسته به ب…
تماس بگیرید