نقش دیزل ژنراتورها در صنعت بهداشت و درمان

بیمارستان ها ،کلینیک ها، خانه های سالمندان و آزمایشگاه ها به شدت به منبع تغذیه مداوم  برق برای کارکردن تجهیزات پزشکی متکی هستند. قطع ناگهانی برق می تواند ممکن است عواقب ناگواری داشته باشد و زندگی بیماران را به خطر بیندازد یا توانایی پزشکان را برای ارائه مراقبت های ضروری با اختلال روبه رو کند. از این رو در جوامع امروزی از ژنراتورهای دیزلی به عنوان یک منبع انرژی پشتیبان قابل اعتماد در صنعت مراقبت های پزشکی و بهداشتی استفاده می شود تا بتوانند در زمان قطع برق به فعالیت خود به صورت یکپارجه ادامه دهند.

نقش دیزل ژنراتورها در صنعت بهداشت و درمان

از آنجایی که برق یک نیاز ضروری در صنعت بهداشت و درمان برای عملکرد صحیح بیمارستان‌ها یا درمانگاه‌ها می باشد و قطعی آن می تواند عواقب جبران ناپدیری را به بار آورد. زیرا بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه در معرض خطر خواهند بود و نیز دستگاه‌های مانند پمپ‌های اکسیژن با کوچکترین قطعی برق از کار میفتند. بنابراین برای دردسترس نگه داشتن ابزارهای درمانی ، دستگاه‌های حیاتی و حفظ عملیات خدمات پزشکی به برق پشتیبان و اضطراری در صورت اختلال در منبع تغذیه اصلی نیاز داریم. اینجاست که اهمیت دیزل ژنراتورها به عنوان مبدل برق مورد اعتماد مشخص می شود تا مردم مطمئن باشند که بیمارستان می تواند برق را در هر شرایطی خواه طوفان باشد یا خاموشی عمومی حفظ کند .

اهمیت دیزل ژنراتورها در صنعت بهداشت و درمان

دیزل ژنراتورها در عملیات مراقبت های بهداشتی چندین مزیت قابل توجه را ارائه می دهند که شامل:

  • نیاز به برق مداوم و قابل اعتماد جهت ارايه خدمات در شرایط اضطراری برای مقابله با افزایش تعداد تلفات ناشی از بلایای طبیعی مانند طوفان، سیل یا زلزله ، بیماری های همه گیر مانند  کووید-19 ویا حوادث تلفات جمعی در بخش‌هایی چون  ICU و مراقبت‌های ویژه
  • نیاز به پشتیبان گیری نیرو در بخش اداری مراکز درمانی جهت تامین انرژی سیستم‌های ارتباطی ، آپلود و ذخیره اطلاعات پرونده بیماران
  • نیاز ضروری به برق در بخش های مراقبت های ویژه ،اتاق های عمل و سیستم های پشتیبانی که قطع آن ممکن است سلامت و زندگی بیماران را به خطر بیاندازد و در نتیجه متخصصان پزشکی می توانند بدون هیچ گونه وقفه و به صورت کارآمد جراحی‌ها ، آزمایش‌های تشخیصی و درمان بیماران را انجام دهند.
  • نیاز به برق پشتیبان جهت انطباق با مقررات مراقبت‌های بهداشتی، الزامات نظارتی و استانداردهای اعتباربخشی بیمارستان‌ها که در صورت عدم رعایت الزامات قانونی ممکن است بیمارستان جریمه یا اعتبار خود را از دست دهد.
نقش دیزل ژنراتورها در صنعت بهداشت و درمان

مشخصات دیزل ژنراتور برای صنعت بهداشت و درمان

ژنراتورهای دیزلی که برای تأسیسات مراقبت های بهداشتی طراحی شده اند برخلاف ژنراتورهای معمولی که مردم برای حفظ برق در خانه های خود استفاده می کنند ،دارای ویژگی ها و مشخصات خاصی هستند تا بتوانند برق پشتیبان قابل اعتماد ، کارآمد و سازگاری را در مواقع ضروری برای این بخش مهم صنعت تولید کنند. در اینجا به برخی از مشخصات کلیدی این موتورها می پردازیم:

  • کنترل صدا و انتشار

دیزل ژنراتورهای مورد استفاده در مراکز پزشکی از سیستمهای کنترل انتشار و کاهش نویز برای به حداقل رساندن سروصدا و اثرات زیست محیطی استفاده می کنند تا محیطی راحتر ، امن‌تر و ساکت‌تر را برای بیماران، کارکنان و بازدیدکنندگان ایجاد کنند.

  • سوئیچ های شروع و انتقال خودکار

ژنراتورهای مراقبت های بهداشتی به کلیدهای شروع و انتقال خودکار مجهزاند تا در صورت قطع برق در عرض چند ثانیه به طور خودکار و یکپارچه از منبع تغذیه اصلی به ژنراتور پشتیبان سوئیچ شوند و شروع به کار کنند. در این صورت زمان خرابی  دستگاه ها حداقل رسیده و اختلالی در عملیات مراقبت های بهداشتی رخ نمی دهد.

  • قابل اعتماد

از آنجایی که دیزل ژنراتورها باید بدون هیچ وقفه ای و با کارایی بالایی برق در صورت قطع برق در مراکز بهداشتی و درمانی  تامین کنند می بایست به صورت منظم تحت سرویس ، آزمایش و  تعمیر قرار گیرند تا از شرایط  کار آن ها اطمینان حاصل شود.

  • توان خروجی بالا

دیزل ژنراتورهای بیمارستانی با توان خروجی بالایی طراحی می شوند تا بتوانند برق پشتیبان و قابل اعتمادی را برای تجهیزات پزشکی و عملکرد کادر درمان بدون هیچ وقفه و خطری تولید کنند.

  • سیستم کنترل:

دیزل ژنراتورها سیستم نظارت و کنترل قوی جهت عملکرد درست  ژنراتورها دارند تا امکان کنترل و نظارت از راه دور در صورت بروز هرگونه مشکل و هشدار به کارکنان وجود داشته باشد..

  • کارایی بالا

برای آن که هزینه های عملیاتی  برای مراکز درمانی به حداقل برسد، دیزل ژنراتورها باید از نظر سوخت کارآمد باشند و می بایست با سرویس و نگهداری منظم از مصرف سوخت بهینه اطمینان حاصل شود.

نقش دیزل ژنراتورها در صنعت بهداشت و درمان

ژنراتورهای مناسب بیمارستان ها:

در هنگام انتخاب دیزل ژنراتور برای بیمارستان توجه به چندین نکته ضروری است تا بتوان نیاز و الزامات مرکزدرمانی  را با اطمینان براورده کرد. در این قسمت به معرفی چندین فاکتور را جهت انتخاب درست ژنراتور پرداخته ایم:

  • نوع سوخت:

انتخاب نوع سوخت باید بر أساس عواملی چون در دسترس بودن، هزینه و مطابقت با قوانین آلایندگی باشد. ژنراتورهای دیزلی از سوخت قابل اطمینان، کم هزینه و در دسترس استفاده می شوند. با این حال ممکن است برخی از بیمارستان ها از ژنراتورهای گازی یا پروپان به عنوان برق جایگزین استفاده کنند.

  • نگهداری و تعمیر آسان:

از آنجایی که بیمارستان ها به یک منبع پشتیبان کارامد و مداوم برای تجهیزات پزشکی و عملیات حیاتی نیاز دارند، انتخاب دستگاه قابل اعتماد، نگهداری آسان ، سرویس و تعمیر دیزل ژنراتور در دسترس با پشتیبانی خوب بسیار مهم است.

  • سر و صدا:

بیمارستان ها محیطی آرام برای درمان و  مراقبت از بیماران است و می بایست در هنگام انتخاب ژنراتور، مدلی را که با مقررات نویز مطابقت داشته باشد، انتخاب کنید تا اختلال در آرامش و حال بیماران را به حداقل برساند.

  • مطابق با قوانین زیست محیطی:

از آنجایی که بیمارستان ها تحت کنترل مقررات زیست محیطی به ویژه انتشار گازهای گلخانه ای از ژنراتورها هستند بنابراین انتخاب دیزل ژنراتوری که مطابق استانداردهای انتشار باشد بسیار مهم است.

  • ظرفیت نیرو:

نیاز برق بیمارستان ها بر اساس انواع تجهیزات پزشکی و تعداد بیماران متفاوت است. جهت انتخاب ژنراتور مناسب، تعیین ظرفیت برق مناسب ژنراتورو محاسبه بار برق بیمارستان مانند تجهیزات پزشکی، سیستم‌های تهویه ،روشنایی،نرم افزارها و سایر ضروری است.

نقش دیزل ژنراتورها در صنعت بهداشت و درمان

دو نوع اصلی دیزل ژنراتور در صنعت بهداشت و درمان

دو نوع اصلی ژنراتورهای مولد برق که در بیمارستان‌ها استفاده می‌شوند عبارتند از :

  • سوخت گاز طبیعی

  • سوخت گازوئیلی

سوخت گازوئیلی:

دیزل ژنراتورها با سوخت گازوئیل پرکاربرد ترین  ژنراتوردها برای تامین برق اضطراری و مصارف صنعتی  و تجاری هستند.یک مخزن پر از سوخت گازوئیل می‌تواند ۸-۱۲ ساعت برق کامل یک بیمارستان را تامین کند.

سوخت گاز طبیعی:

نگهداری ژنراتورهای گازسوز که با گاز طبیعی کار می‌کنند همانند دیزل ژنراتورهای گازوئیل سوز آسان می‌باشند ، می بایست سرویس و رسیدگی لازم را طبق جدول زمان‌بندی عملکرد دستگاه انجام داد. این نوع از ژنراتورها به سرویس و تعمیر زیاد و پر کردن منظم سوخت نیاز دارند. همچنین، برخی شرکت‌های تاسیساتی این توع دستگاه ها را گزینه مناسبی به عنوان برق اضطراری نمی دانند.

باتوجه به حساسیت‌ بالا نیاز برق در بیمارستان به دلیل امنیت و ایمنی بیماران و جلوگیری از از دست رفتن و حذف داده‌ها ، معمولا از دو یا چند دستگاه دیزل ژنراتور در کنار هم استفاده می شود تا اگر دستگاه دیزل ژنراتور شماره یک در مدار قرار نگرفت، دستگاه شماره دو وارد مدار بشود و برق پشتیبان را تامین نماید.

سخن پایانی:

مراکز بهداشتی و درمانی مخصوصا بیمارستان ها که مسئول جان بیماران هستند و به صورت شبانه روزی فعالیت می کنند به دیزل ژنراتورها که یک منبع تغذیه پشتیبان قابل اعتماد هستند، نیاز دارند تا کادر درمان و تجهیزات پزشکی بتوانند به راحتی فعالیت خود  برای محافظت از زندگی بیماران ادامه دهند. بنابراین صنعت امروزه نیاز به سرمایه گذاری جهت تولید ژنراتورهایی با کیفیت، دوام و عملکرد بالا هستند.

مقالات بیشتر

تماس بگیرید